Planning

Het complete zonnepanelenpark van Coöperatie Groen Hofzicht is sinds 24 mei 2017 in bedrijf.

De planning was dat de zonnepanelen-installatie op de daken van het Aegon-hoofdkantoor uiterlijk begin 2017 was gerealiseerd. De intekening voor de panelen vond plaats in september 2017. Binnen vier weken waren alle panelen verkocht aan in totaal 60 huishoudens. Vier maanden later werd het eerste deel van 132 panelen in bedrijf gesteld, het tweede deel van 407 panelen volgde op in mei 2017.

Aan de werving ging een aantal maanden voorbereiding vooraf, na de eerste bijeenkomst bij Aegon in maart 2016. De verzekeraar lichtte daar het aanbod toe om een aantal daken van het hoofdkantoor voor een zonnepanelen-installatie beschikbaar te stellen, te realiseren door omwonenden. Daarop heeft een aantal omwonenden eerst bij buurtgenoten via onder meer het web gepeild of en hoeveel belangstelling ervoor was. Die bleek zeer groot. Dat was het sein voor de initiatiefnemers om er de schouders onder te zetten. In juli richtten zij Coöperatie Groen Hofzicht U.A. op.

In het gehele traject is er intensief en tot volle tevredenheid samengewerkt met een aantal medewerkers van Aegon. Het bedrijf heeft bovenstaand filmpje samengesteld, in overleg met Groen Hofzicht.