Coöperatie Groen Hofzicht op Duurzaamheidsfestival Mariahoeve - 14 april 2018

Plaatsingsdatum: 10-apr-2018 20:56:45

Verduurzamen van jouw wijk, woning en voeding? Op zaterdag 14 april aanstaande kan je er de nodige inspiratie voor opdoen tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve van 11.00 tot 17.00 uur in het Wijkcentrum aan de Ivoorhorst 155. Voor huurders én eigenaren van woningen zeker een bezoek waard! Wandel hieronder alvast door het divers en smakelijk samengesteld programma. Ook Coöperatie Groen Hofzicht is er met een stand present.

Wijkenergieplan

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om de komende vijf jaar 25.000 à 30.000 woningen en 5.000 bedrijfspanden klimaatneutraal en aardgasvrij te maken. Er wordt gestart met 10 focuswijken waarvan Mariahoeve er een is. Ook voor deze wijk zullen de gemeente, overheden en marktpartijen samen met de buurt een wijkplan voor schone energie maken. De gemeente en Stadsdeelkantoor Haagse Hout gaan daar met jou graag over in gesprek.

Woning

Wat doen woningbouwcoöperaties Staedion en Vestia om de wijk te verduurzamen? Wat vind je als huurder wat er moet gebeuren? Grijp de kans om dat met jouw coöperatie te bespreken. Als bewoner kan je vaak op eenvoudige wijze aan energiebesparing doen. De Stichting Aarde-Werk presenteert daarvoor de energiebespaarbox. Hou Van Je Huis van de gemeente Den Haag tonen op het festival een reeks van duurzame oplossingen voor jouw woning. Deze organisatie laat samen met Coöperatie HOOM en de Groene Regentes zien hoe je samen energie kunt besparen.

VoedingLoop verder en zie hoe openbare plantsoenen en balkons geschikt zijn te maken voor de kweek van eigen groenten. De Stichting Zelfvoorzienende Leefhectaren laat zien op welke wijze. Bezoek de stand van Permacultuur Den Haag over voedsel verbouwen in de wijk. Ook bijen mogen we rekenen tot 'bewoners' van Mariahoeve. Ze zijn belangrijk voor de bestuiving van vele planten en hebben daarom indirect een rol van ongeveer dertig procent in de keten van al het menselijk voedsel. Tijdens het festival staat de bij dan ook centraal in verscheidene workshops.

Zelf maken

Hoe vaak heb je al niet gedacht, waarom dit apparaat weggooien en niet repareren? Herstellen is vaker mogelijk dan je verwacht, zo laat Repair Café Mariahoeve zien. Wol en vilt blijken erg geschikt om mooie dingen te maken, de vrouwen van Stichting Vrolijk Werk stellen die graag aan je voor. Tekenatelier & Zeefdrukstudio Wilde Meijs geeft een demonstratie natuurtekenen. Schilderen met natuurlijke pigmenten wordt getoond door Daan in Space. Een tuinwoord maken met zelfgemaakte letters? Dat kan in de workshop van Slow Down en Enjoy.

https://sites.google.com/site/groenhofzicht/communicatie/berichten/cooeperatiegroenhofzichtopduurzaamheidsfestivalmariahoeve-14april2018/Mariahoeve_17_1mei2016_doorMaxKoninkx.jpg?attredirects=0

OpladenDe wandeling over het festivalterrein biedt een breed scala aan workshops en demonstraties. Even opladen? Resto Van Harte en De Soepmobiel zorgen dat jouw energieniveau op peil blijft. Begeleid door zang en gitaar van Mireille Hollaar. De hightea met statushouders en buurtbewoners zal je ook nieuwe inspiratie en energie opdoen. Groen kent geen grenzen!

Kinderen

Terwijl jij je laat inspireren tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve is er voor de kinderen ook een eigen groen speelveld: in het Toverbosch maken zij zelf een pijl en boog met wilgentenen. Solly, de zon-etende robot is er ook. Hij kan met de zonnepanelen in zijn mond zonnestralen “eten”. Kinderen kunnen zelf energie opwekken met Solly. Solly kan de energie die hij eet doorgeven aan zijn vriendje Letty, die er alle kleuren licht van kan maken. En heb je als kind naar steeds energie over? Kom dan slopen tijdens de workshop van Make It Art Worthy. Of kies het springkussen ;-)

Coolste beste idee

Aan het eind van de middag zal wethouder Joris Wijsmuller aanwezig zijn om een prijs uit te reiken aan de basisschoolleerlingen uit Mariahoeve die de prijsvraag "het coolste beste idee over duurzaamheid” hebben gewonnen.

De meer dan 30 organisaties heten jou graag welkom op zaterdag 14 april a.s. Tot ziens in het Wijkcentrum aan de Ivoorhorst 155!

https://sites.google.com/site/groenhofzicht/communicatie/berichten/cooeperatiegroenhofzichtopduurzaamheidsfestivalmariahoeve-14april2018/Patrrick%20Suer%20-%20soepmobiel%20-%20fete%20de%20la%20nature.jpg?attredirects=0