Complete zonnepanelenpark Groen Hofzicht is in bedrijf

Plaatsingsdatum: 24-mei-2017 13:39:47

www.groenhofzicht.nl

Den Haag, 24 mei 2017 - Den Haag is een zonnepanelenpark rijker. Vandaag heeft Coöperatie Groen Hofzicht haar complete installatie van 539 panelen in bedrijf genomen. Die beslaat meerdere dakdelen van het Aegon-hoofdkantoor in de hofstad. De panelen en toebehoren zijn gefinancierd door 60 huishoudens uit de Haagse wijken Marlot, Bezuidenhout, Mariahoeve en uit Voorburg. De zonnepanelen-installatie levert de eerste 15 jaar ruim 1100 MWh groene stroom op en resulteert na 15 jaar in een CO2 besparing van 953 ton.

Het project is getrokken door zeven bewoners uit de deelnemende wijken. “De afgelopen maanden hebben wij naast onze reguliere banen zeer veel werk verzet om samen met Aegon tot dit mooie resultaat te komen,” zegt coöperatievoorzitter Cees Redegeld. “Dat vereist doorzettingsvermogen, volharding en expertise op allerlei gebied. Ook wisselden wij intensief kennis uit met vergelijkbare initiatieven in vooral Den Haag, en konden wij rekenen op steun van onder meer de

gemeente en Duurzaam Den Haag.”

Verantwoordelijkheid

Het is het eerste zonnepanelenpark in Den Haag van buurtbewoners waarvoor een bedrijf het initiatief heeft genomen. “Aegon neemt zijn bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus”, aldus Rob Spuijbroek, Aegon-directielid. “Dat doen wij met het oog voor de belangen van onder meer onze buren. Daarom hebben wij het zonnepanelenpark van Coöperatie Groen Hofzicht graag mede mogelijk gemaakt.”

Klimaatneutraal

Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur van de gemeente Den Haag, wijst op het belang van projecten als die van Groen Hofzicht. "Den Haag wil in 2040 een klimaatneutrale en duurzame stad zijn. Dat is alleen te realiseren met bewoners en bedrijven”, zegt hij. “Groen Hofzicht is daarvan een zeer aansprekend voorbeeld. Het is mooi om te zien dat deze initiatieven zichtbaar resultaat opleveren.”

Realisatie

Dit project is mede mogelijk dankzij subsidie van de gemeente Den Haag (initiatievenbudget), het Klimaatfonds Den Haag en Fonds 1818. De leverancier en installateur van de zonnepaneleninstallatie van Coöperatie Groen Hofzicht is SolarNRG uit Poeldijk.