Coöperatie Groen Hofzicht opgericht

Plaatsingsdatum: 22-jul-2016 14:28:36

De Coöperatie Groen Hofzicht is een feit. Op 22 juli 2016 ondertekenden de initiatiefnemers de oprichtingsakte van de coöperatie. Deze heeft tot doel de realisatie, installatie en exploitatie van een zonnepanelen-installatie op de daken van het Aegon-hoofdkantoor in Den Haag. De oprichting vond plaats bij Notariaat Statenhaghe in Den Haag. Notaris mr. Froukje Bakker ondertekende namens het kantoor de oprichtingsakte van de coöperatie Groen Hofzicht. Het streven is dat de zonnepanelen-installatie uiterlijk begin 2017 is gerealiseerd. Uit een eerder gehouden interessepeiling is gebleken dat er grote belangstelling bestaat voor deelname aan de coöperatie.Het bestuur van de coöperatie bestaat uit Cees Redegeld (voorzitter), Laurens de Vries (penningmeester), en Roderick Staalman (secretaris). Ook een aantal andere initiatiefnemers zet zich in voor de zonnepanelen-installatie: Henk Dijkstra (techniek), Max Koninkx (communicatie), en Willem de Bles, Pieter Evers, Arnoud de Jong en Sicco Janssen (organisatie), Zij zijn allen woonachtig in de Haagse wijken Bezuidenhout, Marlot, Mariahoeve en Essesteijn (Voorburg).

Inschrijven

Parallel aan de oprichting loopt de voorbereiding van de offerte-aanvraag bij vijf bedrijven voor de zonnepanelen-installatie. Het coöperatiebestuur zal in augustus beslissen aan welk bedrijf het de opdracht zal verlenen. Eén van de eisen daarbij is of en in welke mate het offrerende bedrijf mensen bij de installatie van de zonnepanelen betrekt, die in sociaal opzicht een steuntje in de rug verdienen. Vervolgens zal de coöperatie het definitieve bedrag per aandeel in de coöperatie - dat overeenkomt met een zonnepaneel - bekendmaken, en de inschrijving openen. In aanloop naar de inschrijving geeft de coöperatie in de tweede helft van augustus al een gerichte indicatie van het bedrag per aandeel.

Voor wie?

Dit project is bedoeld voor mensen die de rompslomp niet willen zoals onderhoud en de verzekering van de zonnepanelen-installatie, geen (geschikt) dak hebben, het gewoon leuk vinden of andere motieven hebben om onze wijken te helpen vergroenen. Bovendien worden de zonnepanelen ergens anders gelegd dan op het eigen dak. Het aanzicht van het huis blijft dus intact. De voorwaarden voor deelname zijn eenvoudig:

    1. Het maakt niet uit welke energieleverancier de deelnemer heeft.
    2. Woningbezitter of huurder? Wonend in een van deze postcodes kan er worden deelgenomen: 2591, 2592, 2593, 2594, 2272 of 2273. Ook ondernemers (MKB, ZZP'ers), met een kleinverbruikaansluiting kunnen tot 10.000 kWh per jaar ook meedoen. Mits actief in het postcodegebied.

Meer informatie

Aegon regelt en betaalt de hoofdbekabeling en geeft gratis het recht op het gebruik van het dak aan de coöperatie. De dakbedekking is in zijn geheel vernieuwd. Belangstellenden kunnen op verschillende manieren geïnformeerd blijven over dit project: via deze website, Facebook en Twitter van Groen Hofzicht. Volg ook de lokale media voor het laatste nieuws over de zonnepanelen-installatie.