Groen Hofzicht stelt prijs per paneel vast

Plaatsingsdatum: 1-okt-2016 21:17:16

Coöperatie Groen Hofzicht heeft de prijs per paneel bepaald: 330 euro. Intekening op een of meerdere panelen is nog mogelijk tot uiterlijk 13 oktober 2016. De coöperatie verwacht dat belangstellenden dan in totaal op rond de 500 panelen hebben ingetekend.

Voor dit project kan iedereen zich inschrijven die woont (koop en huur) of werkt (mkb en zzp’ers met een kleinverbruikersaansluiting tot 10.000 kWh per jaar) binnen het gebied van de postcodes 2591, 2592, 2593, 2594, 2272 of 2273.

Offertes

Aan de vaststelling van de prijs is de afgelopen weken een grondig aanbestedingstraject voorafgegaan. Vier bedrijven hebben daarin offerte gedaan. Beoordelingscriteria voor de offertes waren onder meer: de opbrengst per jaar in mWh, de CO2 besparing in 15 jaar, de prijs per paneel, de prijs per kWh en referentieprojecten. Inmiddels zijn de bedrijven geïnformeerd over de uitkomst van het aanbestedingstraject.

Subsidies

Coöperatie Groen Hofzicht heeft bij het Klimaatfonds van Duurzaam Den Haag navraag gedaan naar mogelijke subsidie voor zijn zonnepanelenpark. Het Klimaatfonds ondersteunt lokale projecten voor meer schone energie en minder CO2. Het zonnepanelenproject van Groen Hofzicht komt in aanmerking voor subsidie door het Klimaatfonds. Fonds 1818 zal de subsidie van het Klimaatfonds verdubbelen zodra de Klimaatfondssubsidie aan Groen Hofzicht is toegekend. Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten steunt in onder meer de regio Den Haag.

PlanningNu het offertetraject is afgesloten en de prijs per paneel is bepaald, pakt de coöperatie verder door. Haar inspanningen zijn er onder meer op gericht om de zonnepanelen-installaties op het Aegon-hoofdkantoor vóór 1 januari 2017 in bedrijf te hebben. Parallel daaraan legt de coöperatie onder meer de overeenkomst met Aegon voor gebruik van de daken, de Ledenovereenkomst en de Ledenverklaring ter finale toetsing voor aan juridisch deskundigen. Daarnaast is er nog een reeks andere zaken te regelen, waaronder de keuze van een bedrijf waarmee Groen Hofzicht het elektriciteit-leveringscontract afsluit.

Meedoen!

De realisatie van de zonnepanelen-installatie van Groen Hofzicht is mede mogelijk dankzij de inspanningen van een aantal vrijwilligers, die aan de wieg staan van de coöperatie. Samen beschikken zij over de nodige expertise voor dit project. Maar aanvullende deskundigheid en ondersteuning, ook voor de komende jaren, is altijd welkom. Bent u coöperatiedeelnemer en wilt u daaraan bijdragen? Neem dan via e-mail contact op met Coöperatie Groen Hofzicht.