Aegon organiseert rondleidingen langs eigen kunstcollectie

Plaatsingsdatum: 21-jan-2019 13:01:45

Aegon opent dit voorjaar op twee zondagen (24 maart en 26 mei) de deuren van het Aegon hoofdkantoor in Den Haag om het publiek rond te leiden langs de eigen kunstcollectie. Aanleiding voor deze openstelling is de 80ste verjaardag van kunstenaar Peter Struyken van wie in het atrium van het hoofdkantoor in Den Haag de monumentale Driedimensionale Kleurstructuur hangt. Het 5.212 aluminium bollen tellende kunstwerk in 32 kleuren geldt als topbezit binnen de bedrijfscollectie.

Rondleiding

De duur van een rondleiding is ca. één uur. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Aanmelden is verplicht. In verband met de toegangsprocedure bij Aegon dient u bij uw bezoek een geldig legitimatiebewijs te overleggen.

Aanmelden

U meldt zich vóór 28 februari 2019 via deze pagina aan.

Aegon kunstcollectie

De Aegon kunstcollectie bevindt zich in Den Haag en Leeuwarden. Het totaal aantal kunstwerken bedraagt ruim 2.000, waarvan de kerncollectie ongeveer 25% beslaat. Verscheidene disciplines zijn in de collectie vertegenwoordigd: schilderijen, foto's, tekeningen, grafiek, beelden, video, en opdrachtgebonden kunst. Het verzamelgebied is breed met een accent op thema’s mensbeeld en natuur.